UROLÓGIAI OSZTÁLY

 
   Osztályvezető főorvos:   
Dr.Nagy Gábor
 

A Szent Borbála Kórháza Urológiai Osztálya 1984. szeptember 1. óta látja el Tatabánya, Tata, Oroszlány és a vonzáskörzetükbe tartozó települések gyermek és felnőtt lakosainak urológiai betegségeit, ez kb. 250 ezer főt jelent. A 20 ágyas urológiai osztály a Kórház II. telephelyén lévő manuális  H  épület   V. emeletén, a járó betegek szakellátása pedig a B épület II. emeletén található.

Osztályunk felszereltsége, műszerezettsége és az elvégzett műtéti típusokat tekintve jónak mondható, mindenben megfelel a megyei kórházak elvárásainak. Az urológiai betegségeken kívül ellátjuk a különböző merevedési zavarokban szenvedő betegeket is, segítséget nyújtunk szexuális panaszok esetén, valamint tevékenyen részt veszünk a gyermektelen házasságok kivizsgálásában és kezelésében.

Rendszeresen végezzük az arra alkalmas húgyúti kövek testen kívüli rezgéshullámokkal történő zúzásait (ESWL).

A kor elvárásainak megfelelő korszerű eszközök állnak rendelkezésünkre az alkalmatlan kövek eltávolítására. (URS, nephroscop, Young).

Operációs eszközeink segítségével lehetőségünk van a húgycsőben, a húgyhólyagban és a vesében lévő elváltozások eltávolítására is (TUR, uretroscop), mindezek lehetővé teszik, hogy nagy sebzések és feltárások mellőzésével a műtétek elvégezhetők legyenek, a kórházban töltött idő néhány napra lecsökkenjen.

Folyamatosan végezzük a kisebb településeket felkeresve a betegek urológiai szűrő vizsgálatait is.

Elérhetőségünk a Kórház központi telefonszámán keresztül  06-34-515 488 / 371-es melléken - urológiai osztály-, és a    06-34-515 488 / 249-es melléken - járó beteg rendelés- történik.

Mindezekkel igyekszünk betegeink kornak megfelelő színvonalon történő ellátását biztosítani.